Internet

Ponovo radi sajt „Kakav je doktor?”

Sajt Kakav je doktor počeo je ponovo da radi. Na njemu će biti moguće ocenjivanje odeljenja u zdravstvenim ustanovama na području cele Srbije, ali ne i lekara. UG “Srbija u pokretu” je proteklih nedelja građanskim aktivizmom, mobilisanjem građana preko društvenih mreža i direktnim angažovanjem aktivista

Glasno za zdravstvo u 7 gradova u Srbiji pokušavala da povrati sekciju web sajta kakavjedoktor.org namenjenu ocenjivanju rada lekara, smatrajući da je ovaj servis koristan građanima Srbije koji su to i pokazali velikim brojem poseta tokom deset dana rada sajta. (30.000 ljudi posetilo sajt i dato 13.000 ocena lekara.

Prosečna ocena lekara na sajtu Kakav je doktor bila je 4,06.

Kao organizacija koja svoj rad zasniva na transparentnom radu i poštovanju Zakona i Institucija Republike Srbije, a smatrajući da je postojanje ovog sajta važno i da doprinosi povećanju transparentnosti zdravstvenog sistema u Srbiji odlučili sz da, dok se ne stvore uslovi za ocenjivanjae lekara, deluju u dozvoljenom zakonskom okviru i omoguće ocenjivanje i komentarisanje zdravstvenih institucija.

2 thoughts on “Ponovo radi sajt „Kakav je doktor?”

  1. Nevena

    Kakav doktor, takav i ministar. Postovana gospodjo Slavice Djukic Dejanovic, za lekare znamo kakvi su i malo toga dobrog za njih moze da se kaze, a sada smo upoznali i kakvi ste Vi. Pa verujte niko bolje ne bi mogao da nam cestita Novu godinu od Vas. Povecali ste cene lekova, cak i cene ucesca za lekove kod hronicnih bolesti i moram da Vas pitam “Kako ste zamislili da hronicni bolesnici iz one grupe nezaposljenih kojih ukupno ima oko milion, placaju ta ucesca i uz to kupuju lekove koji ne idu na recept , a neophodni su?” Ima jedna istinita prica iz 1993.g. kada je majka odvela devojcicu lekaru i on joj prepisao najbolje lekove. Nakon nekog vremena doktor je sreo majku i pitao kako je devojcica, a majka je tuzno rekla da je umrla. Pa kako, pita lekar, dao sam joj najbolje lekove. A majka je odgovorila, da doktore ali sam sve te lekove morala da kupim, a onda mi nista nije ostalo za hranu, umrla je od gladi. Gospodjo Djukic Dejanovic i Hitler je bio humaniji od ovoga sto radite u zdravstvu. On je posao obavio za nekih 5-6 godina pa ko prezivi, a mi moramo da se mucimo i zivimo dok ne umremo od gladi ili nedostatka novca za lekove. Predlazem da Vase ministarstvo promeni naziv od Ministarstvo zdravlja u Pogrebno ministarstvo. Postovana gospodjo nisu svi pacijenti Vas slucaj te da ih tretirate neuracunljivim i radite s njima sta hocete. Nastavljate s jednim krajnje nehumanim radom u ministarstvu, a lekari u institucujama. S kim pre da se izborimo ili da odustanemo jer protiv Vas leka nema!

  2. Aca

    Навалите на народне лекове и траве – док и то нису загадили.

Leave a Reply