Internet

Popularni teniski web sajt ATP zadesio malverski napad

Britanska kompanija Sophos je podsetila kompjuterske korisnike da važnost skeniranja celokupnog web saobraćaja na malvere, vođena otkrivanjem malicioznog koda na zvaničnoj ATP (Association of Tennis Professionals) web stranici.  

Stranice na ATP web sajtu su samo neke od hiljade zaraženih web stranica sa malicioznim skriptom Mal/Badsrc na mreži. Ovaj skript download-uje drugi maliciozni skript koji aktivira širenje zaraze na računar sa spyware-om.

Eksperti za Web sigurnost u Sophos-u su upozorili teniske fanove da hakeri koriste i da će koristiti njihovo veliko interesovanje za atraktivni grand slam teniski turnir, Wimbledon 2008. Sophos-ovi korisnici su automatski zaštićeni od Troj/Iframe-AG i Mal/Badsrc, dok se korisnici drugih sigurnosnih proizvoda savetuju da update-uju njihov softver.

Microsoft je uputio savet ove nedelje tj upozorenje na rast napada preko web sajtova poput ATP-ovog. Ovi napadi su poznatiji kao SQL orjentisani napadi. Pored jednostavnog čišćenja baza podataka od malicioznog skripta, imperativ se postavlja administratorima web sajtova da identifikuju i poprave stranice koje sadrže kod odgovoran za ove napade.

Više informacija o SQL orjentisanim napadima dostupno na Microsoft security advisory

Leave a Reply