E-servisi · Internet

Portal eUprava među finalistima za The European IT Excellence Awards 2011

IT Europa je proglasila finaliste evropske nagrade za izuzetna IT dostignuća –The European IT Excellence Awards 2011 među kojima se našao i Portal eUprava. Portal eUprava je projekat Ministarstva za telekomunikacija i informaciono društvo i Republičkog zavoda za informatiku i internet, a izvođač je S&T Serbia koji je i kandidovao projekat Portala za IT Evropa nagradu.

European IT Excellence Award predstavlja jednu od najprestižnijih pan-evropskih godišnjih nagrada u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija. Prijave za ovu prestižnu nagradu su stigle iz čak 32 evropske zemlje, a u finalu su se našle 62 kompanije iz 23 država. Među finalistima su se našle kompanije kao što su CA Technologies, Dell, Oracle i druge, a S&T Serbia je jedini finalista iz naše zemlje i to u kategoriji Solution Provider – Vertical Market. S&T Serbia se i prošle godine našao među finalistima

Kategorija Solution Provider – Vertical Market je namenjena vrhunski razvijenim i implementiranim informacionim rešenjima koja zadovoljavaju specifične potrebe određenog poslovnog sektora. Rešenja mogu biti iz oblasti poput zdravstvene zaštite, energetike, finansija odnosno državne ili lokalne uprave.

Portal eUprava predstavlja jedinstven elektronski šalter za pružanje usluga građanima, privrednim subjektima i organima državne uprave koji će vremenom potisnuti do sada konvencionalni način obavljanja administrativnih poslova putem šalterskih sala, čekanja i beskrajnih redova. Implementacija projekta portala eUprava predstavljala je veliki izazov za celokupnu nacionalnu IT zajednicu u okviru koga su primenjena mnoga napredna tehnološka rešenja.

Projekat je izveden u rekordno kratkom roku, zahvaljujući izuzetnom angažovanju celog tima za razvoj S&T Serbia, zaposlenih u Republičkom zavodu za informatiku i internet i svesrdnom podrškom Ministarstva za informatiku i telekomunikacije. Predstavnici Ministarstva za telekomunikacija i informaciono društvo, Republičkog zavoda za informatiku i internet i S&T Serbia će prisustvovati svečanoj ceremoniji dodele nagrada u Londonu 10. februara kada će biti proglašeni pobednici i uručene nagrade.

Spisak svih finalista, kao i više o samoj nagradi možete pogledati na sajtu IT Europa European IT Excellence Awards.

Leave a Reply