E-servisi · Internet

Portal eUprava osvojio prvo mesto na European IT Excellence Awards 2011

Na svečanoj ceremoniji 10. februara u Londonu, IT Europa je proglasila pobednike po kategorijama evropske nagrade za izuzetna IT dostignuća – The European IT Excellence Awards 2011. Portal eUprava je proglašen za pobednika u kategoriji Solution Provider – Vertical Market.

European IT Excellence Award predstavlja jednu od najprestižnijih pan-evropskih godišnjih nagrada u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija. Prijave za ovu prestižnu nagradu su stigle iz čak 32 evropske zemlje, a u finalu su se našle 62 kompanije iz 23 država. Među finalistima su se našle kompanije kao što su CA Technologies, Dell, Oracle i druge.

Kategorija Solution Provider – Vertical Market je namenjena vrhunski razvijenim i implementiranim informacionim rešenjima koja zadovoljavaju specifične potrebe određenog poslovnog sektora. Rešenja su iz oblasti poput zdravstvene zaštite, energetike, finansija odnosno državne ili lokalne uprave.

Portal eUprava je projekat Ministarstva za telekomunikacija i informaciono društvo i Republičkog zavoda za informatiku i internet, a izvođač je S&T Serbia koji je i kandidovao projekat Portala za IT Europa nagradu.

Portal eUprava predstavlja jedinstven elektronski šalter za pružanje usluga građanima, privrednim subjektima i organima državne uprave koji će vremenom potisnuti do sada konvencionalni način obavljanja administrativnih poslova putem šalterskih sala, čekanja i beskrajnih redova. Implementacija projekta portala eUprava predstavljala je veliki izazov za celokupnu nacionalnu IT zajednicu u okviru koga su primenjena mnoga napredna tehnološka rešenja.

Projekat je izveden u rekordno kratkom roku, zahvaljujući izuzetnom angažovanju celog tima za razvoj S&T Serbia, zaposlenih u Republičkom zavodu za informatiku i internet i svesrdnom podrškom Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo.

Leave a Reply