E-servisi · Internet

Portal eUprave na WebFestu 2010

Prvi regionalni Internet festival održava se po treći put u periodu od 16. septembra do 18. novembra 2010. Portal eUprava, kao i sajt RZII prijavljeni su za najbolji regionalni web projekat u kategoriji eUprava. Glasanje ubrzo počinje i trajaće do 10. novembra 2010. godine.

Web Fest 2010, sa temom Sve je na Webu, je prvi regionalni Internet festival koji je posvećen izboru najboljeg regionalnog web sajta ili web projekta, kao i promociji i unapređenju korišćenja globalne elektronske mreže na ovim prostorima i biće održan od 16. septembra do 18. novembra. Web Fest 2010 pored takmičenja upotpunjuje panel diskusija o regionalnom Internetu i budućnosti online komunikacija u kojima se proširuje znanje o web-u kao mediju, ali i kao poslovnom tržištu. Prijave i glasanje se obavljaju na adresi www.wfest.org, a ceremonija objave pobednika biće održana 18. novembra 2010. u Beogradu.

Osnovni princip je jednostvan. Svako može da prijavi web sajt za učešće u takmičenju besplatno i to ne samo svoj sajt. Sve što treba zainteresovani da učine je da odu na adresu www.wfest.org, unesu adresu sajta koji nominuju i izaberu jednu od kategorija kojoj pripada željena web stranica. Takmičenje je podeljeno u dva dela, glasanje stručnog žirija i glasanje publike. Od ove godine publika glasa za jedan jedini i najbolji regionalni web sajt.

Stručni žiri sačinjen je od profesionalaca iz sveta web dizajna i web poslovanja a predloge ocenjuje prema precizno definisanim kriterijumima. Publika pobednika bira glasanjem, a sajt ili projekat sa najvećim brojem glasova je pobednik.

Prijavljivanje web projekata i Internet marketinških kampanja trajalo je u periodu od 16. septembra do 10. oktobra. Glasanje ubrzo počinje i trajaće do 10. novembra 2010. godine.

Svečana ceremonija dodele nagrada biće održana 18. novembra u Beogradu. Na samoj ceremoniji biće objavljeni dobitnici nagrada u svim kategorijama prema oceni stručnog žirija kao i najbolji regionalni web sajt prema glasovima publike uz odgovarajući zabavno-muzički program i poznate zvanice iz sveta Interneta, muzike, filma i predstavnika državne i lokalne uprave.

Leave a Reply