Internet · Provajderi

Portal Naslovi.net od danas i na ćirilici

Sajt Naslovi.net od danas možete čitati i na ćirilici. Klikom na link u dnu ekrana, celokupni sadržaj Naslova biće prikazan ćiriličnim pismom, a vaše podešavanje biće zapamćeno kroz cookie pa će vam se Naslovi.net prikazivati na ćirilici svaki sledeći put kada posetite sajt.

Iako su se autori trudili da što veći broj strana podržava ćirilicu, zbog obima sadržaja na sajtu Naslovi.net u tome još se  uvek nije u potpunosti uspelo, pa će korisnicima neke stranice još neko vreme biti ispisivane latinicom iako su izabrali ćirilično pismo.

Naslovi ćirilica

Primarno pismo sajta je latinica, kao i kod većine sajtova čije vesti Naslovi indeksiraju, tako da se prebacivanje u ćirilicu obavlja putem automatskog prevođenja.

Pretraga

Omogućena je i pretraga korišćenjem ćiriličnog pisma. Drugim rečima upiti Ana Ivanović i Ана Ивановић daće vam potpuno identične rezultate.

RSS

Za sve one koji žele da RSS prate na ćirilici, ili da ćirilične RSS fidove agregiraju u sadržaj svoga sajta, nudimo vam i ćirilične RSS fidove sa sufiksom “cyrillic”, na primer:

http://www.naslovi.net/rss/cyrillic
http://www.naslovi.net/rss/sport/cyrillic
http://www.naslovi.net/rss/izvor/blic/cyrillic
itd.

Leave a Reply