Internet · Provajderi

Pošaljite sebi e-mail u budućnosti pomoću Google Calendara

Da li ste ikada želeli da sami sebi pošaljete e-mail a da je termin isporuke određen negde u budućnosti  – recimo za par meseci? Od nedavno postoje servisi koji omogućavaju da pošaljete e-mailove za zakašnjenjem, odnosno sa budućim terminom isporuke, ali nijedna od njih nije garantovao da će pošta biti poslata u zadato vreme.

Sada, na raspolaganju je više pouzdanijih solucija za “futurističke emailove” zasnovanih na korišćenju kalendarskih servisa Google-a, Yahoo!-a, Microsofta ili AOL servisa, a snaga svakog od ovih pojedinačnih brendova garantuje ispunjenje obaveza slanja mailova.

Da bi, recimo sebi, poslai e-mail u bližoj ili daljoj budućnosti potrebno je da kreirate novi događaj (new event) u okviru Web kalendara i da podesite vreme događaja onda kada želite da vam se isporuči mail. Potom podesite email-podsetnik koji će biti poslat na određenu adresu 5 minuta pre starta zakazanog događaja. Pored e-maila, po istom principu na određeni broj mobilnog telefona možete poslati SMS poruku u budućnost.

Ovo vam za sada omogućavaju servisi poput Google Calendar-a ili Windows Live Calendara , dok je preko  Yahoo! Calendar-a moguće odaslati (zakazati event) poruku “samo” u budućih sedam godina.

Leave a Reply