Internet

Potpuna HD podrška na YouTube-u

YouTube je ovih dana objavio značajnu novinu kada je u pitanju prikaz video materijala. Od sada je moguće postavljanje i pregled sadržaja koji su snimljeni u rezoluciji od 1080p…
To praktično znači da će svaki video moći da se pregleda u originalnoj rezoluciji kako je i snimljen kamerom.

“YouTubesamo pokušava da se postavi tako da ide u korak sa vremenom. Kako se rezolucija kamera korisnika poboljšava i mi pokušavamo da im omogućimo najbolje mesto gde mogu sadržaj koji su snimili najkvalitetnije da prikažu”, istakao je Bili Bigs, inženjer za softver u YouTubeu.

Naravno, ovo ne znači da svi postavljeni video fajlovi moraju biti u rezoliciji 1080p. S druge strane, ovo će otežati posao onima koji nemaju jake kompjuterske konfiguracije. Postavljanje fajlova ovakve rezolucije zahteva jak PC uređaj, kao i dobru internet konekciju.

Deo korisnika koji će sigurno imati najveću korist od novog formata prikaza videa jesu filmski studiji u Holivudu. Kao što je poznato u aprilu je YouTube sklopio sporazum sa kućama kao što su BBC, CBS, Metro-Goldwyn-Mayer, Sony i korisnici već mogu da uživaju u povlasticama koje ovaj sporazum donosi. (24sata)

Leave a Reply