Internet

Povratak “verbalnog delikta”? Ukinut pritvor osumnjičenima za “širenje panike na Fejsbuku i Tviteru”

juče, 14:15

Krivično veće Višeg suda u Beogradu ukinulo pritvor trojici optuženih da su preko društvenih mreža širili paniku u vreme vanredne situacije.

Njima je, tom odlukom, omogućeno da se brane sa slobode.

Kako je rečeno agenciji Beta u Višem sudu, Krivično veće uvažilo je žalbe trojice optuženih, uz ocenu da ne stoje razlozi za određivanje pritvora.

“Krivično veće je našlo da ne stoje zakonski razlozi zbog kojih im je pritvor bio određen, a to je opasnost da bi mogli da ponove delo, posebno imajući u vidu da niko od njih nije ranije osuđivan”, rečeno je u tom sudu.

Osumnjičeni su optuženi da su objavljivali lažne podatke o broju nastradalih u poplavama. Oni se terete za krivično delo širenje panike i nereda u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

twitter

juče, 13:30

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za troje osumnjičenih da su preko društvenih mreža na Internetu širili paniku u vreme vanredne situacije objavljivanjem lažnih podataka o broju nastradalih u poplavama.

Osumnjičeni se terete za krivično delo “širenje panike i nereda” u pokušaju za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, izjavio je danas Tanjugu tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

On je precizirao da je pritvor određen za I.M, K.M. i T.P, protiv kojih je beogradska policija podnela krivičnu prijavu 20. maja, a dva dana kasnije sudija za prethodni postupak odredio pritvor.

Stamenković je napomenuo da se tužilaštvo nalazi u završnoj fazi istražnog postupka I da će uskotro biti doneta tužilačka odluka o daljem postupanju.

Izvor: Tanjug, BETA, svet.rs

One thought on “Povratak “verbalnog delikta”? Ukinut pritvor osumnjičenima za “širenje panike na Fejsbuku i Tviteru”

  1. Аца

    Каква је ово замена теза! Они су криви а онај није крив што је говорио становницима Обреновца да не напуштају своје домове? И после волшебно нестаде та изјава. То је чак и европска комисија установила.

Leave a Reply