Internet

Predavanje o bezbednoj upotrebi Interneta za predstavnike beogradskih osnovnih škola

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije organizovalo je u utorak, 9. marta u mesnoj zajednici “Terazije” edukativni seminar “Klikni bezbedno” na temu bezbedne upotrebe Interneta za predstavnike beogradskih osnovnih škola.

Na edukativnom seminaru učestvovali su psiholozi, pedagozi, predstavnici saveta roditelja kao i zainteresovani nastavnici iz 55 beogradskih osnovnih škola. O prednostima Interneta ali i mogućnostima njegove zloupotrebe i ugrožavanja bezbednosti dece, kao i o tome kako da roditelji i svi oni koji se bave vaspitanjem i obrazovanjem dece prepoznaju takve situacije govorile su Dunja Živanović, i Marija Laganin ispred Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije i specijalista dečije psihijatrije, dr Milica Pejović Milovančević sa Klinike za decu i omladinu Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu. Poruka koja je upućena polaznicima seminara je bila da se i sami roditelji, kao i nastavnici uključe i što više edukuju o Internetu i svim oblicima komunikacije i društvenih mreža koje na njemu postoje a koje deca koriste i da kao i u realnom životu prate i vode računa o tome šta rade njihova deca kada su za računarom.

Seminar je organizovan uz podršku opštine Stari Grad.

Nakon završetka ovog kraćeg seminara o bezbednoj upotrebi Interneta predstavnici škola bi trebalo da dobijene informacije i iskustva prenesu dalje svojim kolegama, kao i roditeljima dece iz njihovih škola.

Edukativni seminar za predstavnike beogradskih osnovnih škola je prvi u okviru projekta edukacija na temu bezbedne upotrebe Interneta koji se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije. Nakon edukativnog susreta u Beogradu, planirano je da do kraja ove školske godine edukacije budu organizovane za predstavnike osnovnih škola i u drugim većim gradovima u Srbiji.

Projekat edukacija za psihološko pedagoške službe, savete roditelja i zainteresovane nastavnike osnovnih škola u Srbiji se realizuje u okviru kampanje „Klikni bezbedno“ koju je Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije pokrenulo sa ciljem zaštite bezbednosti dece na Internetu

Leave a Reply