Blogosfera · Internet

Predavanje o Web novinarstvu

U prvoj srpskoj školi veb novinarstva Udruženja novinara Srbije, gostovali su u subotu, 19. aprila, dr Aleksandra Smiljanić, ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo i mr Nebojša Vasiljević, pomoćnik ministra.

Polaznicima je dr Smiljanić objasnila značaj projekata Ministarstva kao što su razvoj elektronske uprave u Srbiji i uvodjenje javnih nabavki putem Interneta. Pored toga srpskoj javnosti ponuđeni su slobodni softveri, besplatni i na srpskom jeziku, za osnovne računarske primene koji su za protekle dve nedelje preuzeti preko sajta Ministarstva više od 20.000 puta.

Ministarstvo obezbeđuje prodor informacionog društva u obrazovanje, od uvodjenja računara u osnovne škole do stipendiranja doktorskih studija u informatičkim oblastima na domaćim univerzitetima.

Ministarka dr Aleksandra Smiljanić i pomoćnik ministra mr Nebojša Vasiljević u Udruženju novinara Srbije

“Domaća telekomunikaciona industrija predstavlja veliki potencijal za smanjenje spoljnog trgovinskog deficita naše zemlje i povećavanje zapošljavanja, pa zato pomažemo njen razvoj i promociju”, rekla je Smiljanić i najavila učešće naše industrije na sajmovima u Africi i Rusiji, pod povoljnim uslovima u organizaciji Ministarstva.

Uređivanje on-line sadržaja bila je tema predavanja mr Vasiljevića. On je govorio o dinamici objavljivanja vesti na sajtu, istovremenoj ulozi novinara, urednika i foto urednika, značaju multimedije na vebu, odnosu sa čitaocima sajtova, kao i uređivačkim idejama i tehnološkim mogućnostima.

Ministarka dr Aleksandra Smiljanić obratila se polaznicima prve srpske škole veb novinarstva

Prva srpska škola veb novinarstva

Leave a Reply