euprava · Internet

Predstavljanje novog portala eUprava

Konferencija za novinare povodom predstavljanja jedinstvenog portala eUprava Republike Srbije i njegovih usluga biće održana u petak, 3. oktobra, u 11 časova, u Pres sali Vlade Srbije, Nemanjina 11.

Na konferenciji će učestvovati državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović, predstavnik NALED-a Ivan Radak, predsednik Gradske uprave Loznica Vidoje Petrović i direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović.

euprava

Portal eUprava predstavlja centralno mesto elektronskih usluga javne uprave za sve građane i privredu.

Objavljen je i javnosti dostupan od juna 2010. godine, a od tada se kontinuirano održava i razvija, pri čemu se uvode i tehnička unapređenja i nove funkcionalnosti.

Elektronska uprava je najjednostavniji način da se smanje redovi, izbegne korupcija i povećaju transparentnost i efikasnost u radu.

One thought on “Predstavljanje novog portala eUprava

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    U ovom tekstu jedan od pasusa glasi: “Portal eUprava predstavlja centralno mesto elektronskih usluga javne uprave za sve građane i privredu.” U toj recenici upotrebljena su dva izraza:”elektronska usluga” i “javna uprava”.

    Medjutim, precizna znacenja oba prethodno pomenuta pojma, ukljucujuci pojam “elektronska uprava” nisu data ni u jednom zvanicnom zakonskom aktu Srbije, niti se za potrebe portala e-uprava definisu na tom portalu.

Leave a Reply