Društvene mreže · Internet

Predstavljen novi dizajn Twitter društvene mreže

Novi redizajnirani Twitter interfejs pomalo liči na Facebook, tako da se sadržaj sada može pogledati na jednoj stranici, bez potrebe za otvaranjem novih tabulatora. Nakon dužeg vremena, predstavljen je novi dizajn Twittera, koji bi tu društvenu mrežu trebao učiniti još funkcionalnijom i informativnijom. Većina korisnika već može uživati u novom interfejsu, dok će se preostali morati da se strpe još koji dan.

Twitter redizajnom pokušava da korisnicima pruži novo multimedijalno iskustvo. Dogovorena je saradnja sa 16 različitih internet kompanija (DailyBooth, DeviantART, Etsy, Flickr, Justin.TV, Kickstarter, Kiva, Photozou, Plixi, Twitgoo, TwitPic, TwitVid, USTREAM, Vimeo, yfrog, i YouTube), pa će se sadržaj od sada moći pogledati na samom Twitteru, bez otvaranja novih tabova ili napuštanja stranice.

CEO Twittera, Evan Williams, istakao je da je Twitter danas najpopularniji servis za mikrobloging u svetu. Redizajn će podstaknuti korisnike da više vremena provode na samoj stranici, a ne u okviru drugih Twitter API aplikacija, što bi pak Twitteru trebalo omogućiti bolju zaradu od oglašavanja.

Leave a Reply