Internet · Provajderi

Predstavljen novi sajt KBC „Bežanijska kosa“

Danas je u KBC „Bežanijska kosa“ medijima i javnosti predstavljen redizajnirani sajt bolnice (www.bkosa.rs) i kreiran je prema najnovijim svetskim standardima u izradi i dizajnu internet stranica, ali i jedan od retkih u Srbiji koji je prilagodjen potrebama slepih i slabovidih osoba.

Osnovni cilj unapredjenja postojeće internet komunikacije KBC-a i pripreme ovog sajta je stalni rast broja korisnika interneta, olakšavanje i ubrzavanje komunikacije sa javnošću i edukacija opšte populacije o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti.

Na prezentaciji su učestvovali generalni direktor KBC „Bežanijska kosa“ doc dr Nikola Milinić, član gradske Vlade zadužen za zdravstvo dr mr Vladan Šubarević, direktor E-PR sektora agencije McCann Erickson PR Miloje Sekulić i dr Dragomir Dimitrijević, predstavnik slepih i direktor kompanije za informatički i finansijski inženjering „Advanced Payment Network“.

Rukovodstvo KBC Bežanijska kosa polaže veliku pažnju komunikaciji sa javnošću jer prava i pravovremena informacija može da pomogne očuvanju zdravlja i izlečenju. Poslednji put veb sajt ove ustanove redizajniran je 2005. godine.

Unapređenje i funkcionalni redizajn sajta znatno poboljšava i olakšava pristup sajtu . Uobičajeno je da se bez obzira na korisnost i ponuđene sadržaje, značajan deo poverenja kod posetilaca veb sajtova izgradi upravo kroz lep i funkciji sajta prilagođen dizajn. Osnovna boja je ljubičasta u kojoj je i većina detalja u prostoru KBC Bežanijska kosa a glavni vizuelni je cvet magnolije koji krasi grb ove medicinske ustanove.

Ova odluka dobija na važnosti u sadašnjem trenutku kada je broj korisnika interneta u Srbiji starijih od 15 godina dostigao 25 procenata ili preko 1.500.000 osoba.

U novom rešenju navigacije kroz sajt jasno je po njihovoj važnosti za posetioce, izdvojeno pet celina. Kao njen poseban deo izdvojene su celine Pitajte doktora i Medik program.

„Pitajte doktora“ predstavlja deo sajta koji dokazuje da je kolektiv KBC Bežanijska kosa skup profesionalaca izuzetno svesnih društvene odgovornosti posla koji obavljaju i posvećenih dobroti svojih pacijenata i javnost generalno.

„Medik program“ je osmišljen tako da se za najkraće moguće vreme obezbedi što kompletnija slika zdravstvenog stanja korisnika i eventualno uočavanje nekog zdravstvenog problema.Broj korisnika koji su obavili sistematske preglede u okviru Medik programa je preko 100.000. Kompletan Medik program se obavlja u okviru 5-6 sati u posebno opremljenom prostoru za ovu svrhu.

Na raspolaganju korisnicima Medik centra su skoro svi zaposleni KBC, tj preko 200 lekara sa oko 50 specijanlnosti i subspecijalnosti kojima se bave uključujući profesore univerziteta, doktore nauka. Korisnik na kraju obavljenih pregleda dobija konačno mišljenje o svom zdravstvenom stanju i eventualne preporuke o postupanju u vezi sa očuvanjem zdravlja ili otklanjanja zdravstvenih smetnji.

Leave a Reply