E-servisi · Internet

Predstavljen omladinski internet portal “Zamisli život”

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Ivana Kovačević izjavila je danas na predstavljanju internet portala namenjenog mladima „Zamisli život“ da na osnovu istraživanja CESID-a više od 20 odsto mladih koristi internet za informisanje.

Kovačević je na konferenciji ukazala na to da je, na osnovu rezultata pomenutog istraživanja, televizija i dalje na prvom mestu kao najpopularniji izvor informacija i da mladi pored nezaposlenosti kao jedan od najvećih problema navode i neinformisanost.

Prema njenim rečima, jedan od ciljeva Nacionalne strategije za mlade jeste blagovremeno i sveobuhvatno informisanje, a cilj portala jeste da pruži proverene i kvalitetne informacije iz oblasti koje interesuju mlade.

Savetnik u Ministarstvu omladine i sporta Jelena Knežević ocenila je da će mladi, koristeći ovaj portal, moći da se na vreme upoznaju sa aktuelnostima, treninzima, seminarima i konkursima.

Knežević je dodala da će portal pružiti i mogućnost komunikacije sa drugim korisnicima, pretraživanja sadržaja i uvid u kalendar događaja.

Ona je navela da će mladi moći da se informišu i o mogućnostima međunarodne saradnje u oblasti omladinske politike, konkursima Fonda za mlade talente, Centru za karijerno vođenje i savetovanje mladih talenata, kao i o aktivnostima kancelarija za mlade.

Prema njenim rečima, pored informisanja uloga portala jeste da umreži pojedince, organizacije i institucije kako bi se mladi što aktivnije uključili u sve oblasti društvenog života.

Pomoćnik direktora Republičkog zavoda za informatiku i internet Marko Mandić ocenio je da su internet i moderne tehnologije neophodnost i dodao da sve više mladih informacije i poznanstva traži upravo preko interneta.

Mandić je rekao da je portal “Zamisli život” odgovor države na nove tehnologije i mogućnosti koje pruža internet, i najavio da će uskoro zaživeti i portal kojim će građani moći da komuniciraju sa državom i na kome će se nalaziti sve elektronske javne usluge koje nude organi državne uprave.

Omladinski portal “Zamisli život” izradili su Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo i Republički zavod za informatiku i internet.

Leave a Reply