Internet

Predstavljena web platforma daserazumemo.rs

Ulična akcija “Bocni vladu” održana je 10. avgusta u Knez Mihajlovoj ulici , uz učešće velikog broja građana, koji su imali priliku da ocene ideološko usmerenje nove Vlade, Cilj akcije je bio da građani, koristeći čiode različitih boja (koje su reprezentovale različite ideologije) ocene delove ekspozea Ivice Dačića, i na taj način odrede ideološko i političko usmerenje nove Vlade. Sveukupna ocena ekspozea je da je u pretežnoj meri “bocnuta” socijaldemokratska vlada.

Ishod ocenjivanja, samim tim i ulične akcije, koju je organizovao Centar za nove komunikacije Dokukino, u okviru projekta „Izbori – iza kulisa“, jeste da građani učestvuju u formiranju Paralelne Vlade koja će biti ideološki pandan Dačićevoj Vladi, i potpuno konzistentna. Paralelna Vlada će biti predstavljena na platformi www.daserazumemo.rs i biće aktivna preko Facebook stranice Prava TV, koja predstavlja „centralu“ svih projektnih aktivnosti.

Paralelna Vlada će davati svoje komentare, kritike, i kada je to moguće, predloge za resavanje problema ovoga društva. Projekat „Izbori-iza kulisa“ sprovodi Centar za nove komunikacije Dokukino u saradnji sa Smart kolektivom, uz podršku USAID-a kroz program „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva“ kojom rukovodi Institut za održive zajednice (ISC).

Leave a Reply