Internet

Predstavnici RNIDS-a prisustvovali konferenciji u Samari

Predstavnici RNIDS-a su u okviru pripremnih aktivnosti za uvođenje novog ćiriličkog domena Srbije, pratili rad treće međunarodne konferencije administratora i registara nacionalnih domena najvišeg nivoa (ccTLD) Zajednice nezavisnih država, centralne i istočne Evrope.

Ovaj međunarodni skup je održan od 7. do 10. septembra u banjskom odmaralištu „Litica Volge“ (Волжский Утёс) u samarskoj oblasti Rusije. Domaćin skupa je bio Koordinacioni centar za ccTLD .ru, a kosponzor Međunarodna korporacija za dodeljena imena i brojeve (ICANN).

Skupu je prisustvovalo preko sedamdeset predstavnika iz dvadesetak zemalja. Među njima su pored članova nacionalnih registara bili i uvaženi svetski stručnjaci i predstavnici nekoliko međunarodnih organizacija (ICANN, CENTR, WIPO…)

Predavanja su trajala dva dana i bila su organizovana u osam sekcija sa zajedničkom tematikom. Na kraja prvog dana u okviru panela posvećenog IDN domenima, naš predstavnik održao je predavanje i prisutnima predstavio RNIDS i aktuelni proces uvođenja ćiriličkog domena.

Leave a Reply