Društvene mreže · Internet

Preko 1000 .SRB domena za četiri dana

Za samo četiri dana od početka registracije, broj registrovanih .SRB  internet domena je prešao 1000. Registar nacionalnog internet domena  Srbije (RNIDS) objavljuje da je 30. januara, u 13.42 časova, registrovan 1000- ti .SRB domen. Istovremeno, sve smo bliže broju od 70.000 registrovanih .RS domena. Podsećamo da od 27. januara vlasnici internet sajtova u Srbiji i dijaspori  mogu da registruju i ćirilički .SRB domen.

Prvih šest meseci pravo  registracije .SRB domena imaće samo vlasnici postojećih ili  novoregistrovanih .RS  domena, i to po povlašćenoj ceni. Posle tog perioda,  ćiriličke domene moći će da registruje svako ko želi, bez obzira na to da li  poseduje određeni .RS domen ili ne.

Ćirilički internet domen .SRB je novi, drugi nacionalni domen Republike  Srbije, što znači da će ubuduće biti korišćen uporedo sa postojećim .RS  nacionalnim domenom. Nacionalni internet domen je oznaka teritorijalne  pripadnosti i kao takav izuzetno je bitan za definisanje internet identiteta  svih koji žive i rade u Srbiji.

Detaljne informacije na sajtu

њњњ.срб

Leave a Reply