Internet

Prestanak registracije .СРБ domena po povlašćenoj ceni

Korisnici .RS domena više nemaju mogućnost registracije naziva .СРБ domena po povlašćenoj ceni, objavio je  Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS). Od sada će punu cenu registracije naziva .СРБ domena plaćati svi, bez obzira na to da li već imaju registrovan naziv .RS domena ili ne.

Cena godišnje registracije naziva .СРБ domena iznosi 500 dinara, dok je cena naziva u okviru poddomena (.ПР.СРБ, .ОРГ.СРБ, .ОБР.СРБ i .ОД.СРБ) 250 dinara. Ovo nisu cene za krajnje korisnike, već cene koje RNIDS naplaćuje ovlašćenim registrima, dok će oni svoje cene prema krajnjim korisnicima formirati slobodno.

Ćirilički nacionalni domen Srbije .СРБ je jedini internet domen na svetu u kome se sve adrese sajtova pišu onako kako se i izgovaraju, a koristi se uporedo sa postojećim .RS nacionalnim domenom.

Ako želite da u potpunosti zaštitite neki vama bitan pojam na srpskom jeziku, poželjno je da posedujete nazive i .RS i .СРБ domena, jer pretraživači, kao što je Google, u rezultatima pretrage daju ravnopravnolistu sajtova sa traženim pojmovima i na ćirilici i na latinici.

Registracija naziva .СРБ domena se za krajnje korisnike obavlja preko ovlašćenih registara (firmi koje za tu delatnost poseduju ovlašćenje RNIDS-a), a njihov spisak je na adresi: www.rnids.rs/registri.

Detaljne informacije o .СРБ domenu nalaze se na sajtu: њњњ.срб.

Leave a Reply