Internet

Prevaranti prodaju lažne karte za Olimpijadu

Nepoznati broj žrtava je izgubilo svoj novac kupujući “karte” za predstojeće Olimpijske igre u Pekingu.

Pre nekoliko nedelja, Internacionalni Olimpijski Komitet je uspešno ugasio domen koji je bio umešan u prevaru prodaje neostojećih karata za Olimpijske igre. Međutim, ovo nije obeshrabrilo prevarante da nastave da pokušavaju da ostvare ličnu korist na račun nedužnih korisnika online usluga.

Beijing Olympics Scam

U ovoj najnovijoj prevari, web sajt je urađen zaista profesionalno i bez sumnje je izgledao legitimno. Podrobnijim istraživanjem ovog web sajta, otkriveni su određeni propusti tipični za prevarante:

  • upotreba email adresa kao jedinog vida komunikacije i
  • nekonzistentnost u domenu registracije. U ovom slučaju, telefonski broj je izlistan kao telefonski broj iz Velike Britanije, a kancelarija je hostovana sa adresom iz Feniksa, Arizona.

Kao i uvek, online kupci bi trebali da budu oprezni kada vrše kupovinu online i da preduzmu eksta oprez pogotovo kad su u pitanju transakcije novca bez obzira na iznos. Kada se pojavi bilo kakva sumnja, jednostavno nemojte kupovati.

SophosLabs je blokirao pristu lažnom domenu dok svi zainteresovani za kupovinu karata mogu posetiti zvanični web sajt – official Beijing Olympic ticketing website.

Leave a Reply