Internet

Pri Omladinskom klubu u Užicu otvoren i Internet klub

Mladi iz Užica dobili su prigodan prostor za dodatnu edukaciju i Internet klub 
Mladi iz Užica su u okviru Gradskog kulturnog centra dobili prvi Omladinski klub, u čijem sastavu je otvoren i Internet klub. Prostorije su adaptirane i opremljene, a Telenor fondacija obezbedila je deset laptopova i isto toliko modema sa neograničenim pristupom internetu na godinu dana, kao i jedan štampač.
Projekat je sproveden u saradnji Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, grada Užica i Telenor fondacije.
„Užice je obrazovni centar okruga u koji dolaze mladi iz drugih opština kako bi nastavili svoje školovanje. Računari i pristup internetu su od velike važnosti za njihovo obrazovanje, a zahvaljujući Telenor fondaciji, sada im je sve to na raspolaganju, u okviru Omladinskog kluba. Time otvaramo vrata našim mladim sugrađanima i promovišemo aktivnosti koje doprinose njihovom ličnom razvoju i razvoju zajednice”, kaže Saša Milošević, gradonačelnik Užica.
Omladinski klubUzice102_6959
Internet klub sa svim sadržajima namenjen je prvenstveno mladima, organizacijama koje se bave radom sa omladinom, ali i svim zainteresovanim građanima Užica.
„Drago mi je što smo nakon Požege, Loznice, Priboja, Raške i Nove Varoši, Internet klub otvorili i u Užicu. Naš cilj je da mladima širom Srbije omogućimo korišćenje svih prednosti interneta i da promocijom digitalnih tehnologija iniciramo aktivizam i kreativnost mladih u lokalnim sredinama. Verujemo da su mladi naša budućnost, te je ulaganje u mlade i talentovane ljude jedno od glavnih opredeljenja Fondacije“, rekla je Nevena Stefanović, direktorka komunikacija i odnosa s javnošću u Telenoru.
U okviru Omladinskog kluba dostupne su i radionice kao što su 3D animacija, onlajn džez škola, škola novinarstva, obuka za rad na računaru, obuka za mlade oštećenog vida za korišćenje računara i još mnogo toga.

Leave a Reply