Internet

Prihodi kompanije Google manji od očekivanih

Kompanija Google je u poslednjem kvartalu prošle godine ostvarila rast prihoda od 27%, ali prihodi su bili ispod očekivanja analitičara. Prihodi su u poslednjem tromesečju iznosili 10,6 milijardi. Neto dobit u tom je razdoblju porasla 6,4% na 2,7 milijardi.

“Google je imao snažan kvartal kojim je završio sjajnu godinu”, rekao je izvršni direktor Larry Page. “Jako sam uzbuđen zbog rasta koji su ostvarili Android, Gmail i GoogleB, koji sada globalno ima 90 miliona korisnika – više nego dvostruko od onoga što sam objavio pre tri meseca.”

Ali analitičari nisu bili impresionirani. Očekivanja su bila jako visoka i nisu ih uspeli ispuniti, rekao je analitičar iz Global Equities Researcha. Za razliku od Microsofta i Intela, procene za Google su poslednjih meseci rasle. Broj klikova na oglase u Google pretraživaču su značajno porasli u poslednjem tromesečju, ali svota koju je Google uspeo da naplati od oglašivača za svaki klik je pala za 8%. Za čitavu je prošlu godinu Google objavio rast prihoda od 29% na 37,9 milijardi dolara, a neto je dobit porasla 14% na 9,7 milijardi.

Leave a Reply