Internet

Prijem novca preko “PayPal”-a u Srbiji možda tek od oktobra 2015.

Građani i firme iz Srbije tek će od oktobra naredne godine moći da primaju novac iz inostranstva preko “PayPal”-a, stoji u predlogu izmene Zakona o deviznom poslovanju.

Ovaj zakon trebalo bi ovih dana da bude usvojen. To znači da ćemo napokon svi servisi za plaćanje putem interneta moći da rade u punim kapacitetom i u Srbiji.

– Sama činjenica da će moći da nam stižu uplate iz inostranstva značajna je za razvoj malih biznisa, jer će napokon male firme, ali i fizička lica moći da izađu na internet i ponude svoje usluge – objašnjava Zoran Torbica iz Centra za razvoj interneta.

U svemu tome ima samo jedan problem. Ovaj zakon primenjuje se tek od oktobra sledeće godine, što znači da čemo još deset meseci živeti bez ovih mogućnosti.

“PayPal” je nedavno pustio opciju primanja novca i za korisnike u Srbiji, ali je posle samo tri dana ova mogućnost obustavljena.

3 thoughts on “Prijem novca preko “PayPal”-a u Srbiji možda tek od oktobra 2015.

  1. VVLL

    Jel to znači da se kod nas konačno uvodi euro kao važeće platno sredstvo? Pošto sumnjam da je PayPal zainteresovan da uvodi dinare…

  2. Аца

    Сулуди “Београд на води” одобре променама непроменљивих закона за неколико дана. А за овај им требају деценије.

  3. ninoslav

    Nacrtom zakona o izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju i Nacrtom zakona o platnim uslugama predviđeno je da oni stupe na snagu i primenjuju se od 01.04.2015

Leave a Reply