Internet

Pripreme za upis na fakultete preko Interneta

Prvo ostrvo koje je otkrio Kristofer Kolumbo bilo je? Kako nastaju aminokiseline? Koji je jedan od najčešće korišćenih standarda binarnog kodiranja? Ko je autor dela “Ujka Vanja”? Šta je tržište?

Ovo je samo deo pitanja koja maturanti mogu očekivati na prijemnom ispitu za fakultete a koje je za njih sajt prikupio sajt prijemni.infostud.com. Naime, ovaj sajt omogućio je maturantima da besplatno, kroz zanimljive interaktivne testove, provere svoje znanje iz deset različitih oblasti koje se najčešće polažu na fakultetima i visokim školama širom Srbije. Nakon popunjavanja testa, sistem automatski izračunava nivo pripremljenosti za prijemni ispit koji ih očekuje krajem juna i pruža maturantima okvirnu sliku o njihovom trenutnom znanju neophodnom za upis na željeni fakultet.

Testove sa pitanjima sa prošlogodišnjih prijemnih ispita iz sociologije,  fizike, informatike, ekonomije, istorije, srpskog jezika… maturanti mogu pogledati na stranici http://prijemni.infostud.com/testovi_proslogodisnjih_ispita/

Osim ovoga na sajtu se mogu pronaći i kompletne informacije potrebne za odabir i uspešan upis na studije, kao i mišljenja i stavove studenata koji su odlučili da svoja iskustva podele sa budućim kolegama.

Inače, sajt prijemni.infostud.com je Infostudov sajt koji pruža informacije o upisu na visoke škole i fakultete, i ovo je još jedan u nizu napora da se budućim studentima pomogne za pripremanje upisa na studije.

Leave a Reply