Internet

Priznanje za Live eTV

Na sinoć održanoj dodeli nagrada „Diskobolos 2008″, koje za najkvalitetnija rešenja u primeni informacionih i komunikacionih tehnologija u svim sferama privrede i vanprivrede dodeljuje Jedinstveni informatički savez Srbije – JISA, IT TV Produkcija iz Beograda osvojila je prvo mesto u kategoriji radio i televizijskih emisija posvećenih informacionim tehnologijama. Ova nagrada dodeljena je za otvaranje Live eTV Internet portala, prve domaće Internet televizije posvećene IT-ju, koji je pre nekoliko nedelja već osvojio nagradu „IT Globus 2008″ informatičkog časopisa Mikro-PC World.

„Nakon IT Globusa, ovaj Diskobolos potvrđuje da smo lansiranjem Live eTV portala pokrenuli jedan potpuno novi tok na domaćoj medijskoj sceni i prepoznali Internet kao medij budućnosti. Broj posetilaca našeg portala konstantno raste, čak za preko 80 procenata mesečno, a mi ćemo i ubuduće nastojati da im obezbedimo kvalitetne i interesantne priloge o informacionim tehnologijama, kao i prenose najznačajnijih IT događaja u Srbiji, ali i regionu”, izjavio je nakon dodele nagrada Radomir Lale Marković, direktor IT TV Produkcije.

Internet portal www.live-e.tv je započeo sa radom u junu 2008. i do sada ga je posetilo preko 10.000 gledalaca iz Srbije i regiona. Na ovaj portal je postavljeno preko 1000 priloga iz televizijske emisije „eTV”, koja se emituje od 2003. godine, uz snimke direktnih prenosa sa najznačajnijih domaćih IT događaja, kao što su SAP World Tour 08, Sinergija 08, IBM Forum, Cisco Expo, Pakom Roadshow 08 i mnogi drugi.

Leave a Reply