Categories
Internet

Projekat Internet.org stigao do Kolumbije

Facebookov CEO Mark Zuckerberg je u sredu Kolumbiji predstavio besplatnu internet aplikaciju, u sklopu projekta kojem je cilj da omogući pristup internetu tržištima u razvoju.

Kolumbija je prva takva zemlja u Latinskoj Americi i četvrta u svetu kojoj će biti predstavljena nova aplikacija Internet.org, u partnerstvu sa lokalnim provajderom mobilnih uređaja Tigo. Konačan cilj je aplikaciju progurati globalno, tvrdi Zuckerberg.

Mobilna aplikacija usmerena je na stanovništvo niskih prihoda te na one u ruralnim područjima, a nudi razne opcije putem Androida – pristup Wikipediji, stranicama s vremenskom prognozom, stranicama sa oglasima za posao, zdravstvenim informacijama i Facebooku. Sve to će biti potpuno besplatno. Aplikacija je već predstavljena u nekim afričkim zemljama, uključujući Zambiju.

– Naš je cilj da aplikaciju Internet.org učinimo dostupnom širom sveta i tako pomognemo onima koji nemaju pristup internetu. Za godinu dana će, nadamo se, brojne zemlje prepoznati prednosti ovog programa. – objašnjava Zuckerberg.