Internet

Projekat “Podrška razvoju e-Uprave”

U utorak je u Republičkom geodetskom zavodu održan sastanak u okviru projekta “Podrška razvoju e-Uprave”. Nenad Tesla, direktor Republičkog geodetskog zavoda, sa svojim saradnicima održao je sastanak sa Nebojšom Vasiljevićem, pomoćnikom ministra za informaciono društvo Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva i Andrijanom Zarić, konsultantom na ovom projektu.

Projekat “Podrška razvoju e-Uprave”, finansiran u okviru EU/IPA programa 2010, ima za cilj podršku reforme državne uprave u Republici Srbiji, u skladu sa zahtevima EU, putem jačanja interoperabilnosti i neophodne ljudske i tehničke osnove za obezbeđivanje efikasnih elektronskih servisa.

Projekat se sastoji od četiri komponente:

  • Zakonodavne
  • Infrastrukture e-Uprave
  • Institucionalna i kapacitetna izgradnja
  • Servisa e-Usluga

Projekat je započeo februara 2011. godine i trajaće 18 meseci. Trenutno je završena početna faza i započeo je proces implementacije.

Republički geodetski zavod, kao jedna od ključnih institucija, uključen je u projekat u okviru komponente Servisa e-Usluga po pitanju izdavanja građevinskih dozvola.

Cilj ove komponente je da se podstakne sprovođenje strategije o informacionom društvu kroz razvoj prioritetnih elektronskih javnih usluga. Štaviše, ova komponenta ima za cilj da podrži dalji razvoj osnovnih javnih usluga građana putem korišćenja e-uprave.

One thought on “Projekat “Podrška razvoju e-Uprave”

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Sada ministar za kulturu, informisanje i informaciono drustvo ima, pored drzavne sekretarke za informaciono drustvo, i pomocnika za informaciono drustvo. Sa toliko kadrova nadleznim za ovu oblast, i brojni konsultantima angazovanim na izgradnji informacionog drustva, narocito e-Uprave (sa velikim pocetnim slovom), uskoro ce u ovoj zemlji poceti da tece “virtuelan” med i mleko u neogranicenim kolicinama, a “Telekom Srbija” se sniziti cene fiksnim telefonskim uslugama zbog efektivne konkurencije podsticane delotvornim regulacijom e-Uprave.

    P. S. – E-Upravr nema. Postoji samo drzavne uprave (sa malim pocetnim slovom) i drzavno upravljanje, ukljucujuci i e-upravljanje.

Leave a Reply