internet
Internet

Projektom „Bezbedniji internet“ pokrenuti mehanizme zaštite dece

Državni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Željko Kojić i predsednik UO Fonda B92 Veran Matić potpisali su danas ugovor o saradnji u cilju sprovođenja projekta „Bezbedniji internet“ koji finansira Evropska komisija (EK).

U saopštenju Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija navodi se da će realizacijom projekta „Bezbedniji internet“ biti konkretizovane brojne aktivnosti kojima će biti skrenuta pažnja javnosti na sve negativne aspekte i rizike korišćenja interneta u Srbiji.

internet

Takođe, to podrazumeva i pokretanje konkretnih mehanizama zaštite dece kao najranjivije grupe koja je podložna različitim vidovima zloupotreba prilikom upotrebe interneta.

Jedna od početnih aktivnosti u okviru ovog projekta biće obeležavanje Dana bezbednog interneta na međunarodnom nivou, 5. februara, kada će na interaktivan i deci pristupačan način biti organizovan niz događaja koji će ukazati na probleme vezane za komuniciranje putem interneta.

Pored toga, biće organizovan i Centar za bezbedniji internet u Srbiji, koji će sarađivati sa drugim centrima u okviru EU Programa bezbednijeg interneta, dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply