Društvene mreže · Internet

Promenite lozinku na Facebook-u

Promenite pristupne podatke

Stručnjaci iz Symanteca upozorili su oko 500 miliona korisnika Fejsbuka da je ta društvena mreža slučajno, “trećim stranama”, otvorila pristup privatnim podacima, fotografijama. “Treća strana” može i ostavljati poruke na vašem zidu.
Iako se ulažu veliki napori kako bi se zaštitila privatnost korisnika društvene mreže Fejsbuk, čini se kako im se omakla greška. Tako stručnjaci iz Symanteca upozoravaju da su kompromitovani podaci 500 miliona korisnika Fejsbuka, i to na način da su odgovorni u toj društvenoj mreži slučajno omogućili “trećoj strani” da pristupi brojnim podacima.

Dodaje se kako su pristup privatnim podacima miliona korisnika imali oglašivači, analitičke mreže i druge osobe koje su otkrile spomenuti propust, a o kojemu su se raspisali i brojni strani mediji. Simantek je pozvao korisnike Fejsbuka da što pre promene lozinke na svojim korisničkim računima, dok su iz Fejsbuka poručili da su ispravili grešku koja je korisnike ugrožavala više od godinu dana.

Iako je Fejsbuk ispravio propust, upozoravaju iz Symanteca, ukoliko je neko došao do vaših podataka još uvek im se može slobodno pristupiti, te je jedini lek upravo promena lozinke.

Leave a Reply