Internet

Promovisan projekat “Besplatan internet u tvojoj školi”

U prostorijama Četvrte beogradske gimnazije, uz prisustvo đaka, profesora i direktora škola koje su uključene u projekat, promovisan je koncept “Besplatan internet u tvojoj školi“.

Događaj su pratili i pomoćnik ministra Ljubiša Antonijević, potpredsednik Privredne komore Srbije Raša Ristivojević, sekretar Skupštine grada Beograda Sonja Podunavac i član Gradskog veća Tanja Popović.

Nakon uvodne reči direktorke Četvrte gimazije, predstavljeni su postignuti rezultati i dalji ciljevi projekta, a na kraju programa je uručena nagrada đaku iz školi Vuk Karadžić iz Sombora, koji je prvi tačno odgovorio na nagradno pitanje i osvojio set od četiri kamere za video nadzor, koji će pospešiti bezbednost u njegovoj školi.

Fokus kompanije “NovaTel“, koja je i pokrenula projekat, jeste uvođenje besplatnog interneta u brojne srednje škole, kao i samoodrživost i trajnost koncepta.

Projekat je otvoren za sve društveno odgovorne kompanije, ali i pojedince koji žele da doprinesu razvoju školstva u Srbiji. Za manje od šest meseci u njega su uključene 33 srednje škole u našoj zemlji, tako da oko 25 hiljada đaka sada ima mogućnost da koristi besplatan internet u školama. Očekujemo da će se ovaj broj do kraja školske godine učetvorostručiti, kako bi moglo da se počne sa primenom projekta i u osnovnim školama i na fakultetima.

One thought on “Promovisan projekat “Besplatan internet u tvojoj školi”

Leave a Reply