Internet

Promovisan sajt konzervativaca www.desnica.rs

Internet portal Desnica.rs , iza koga stoji Centar za konzervativne studije iz Beograda juče je i zvanično počeo da radi. Centar postoji već duže vreme, a javnosti je postao naročito interesantan kada je prošlog leta otvorio pitanje nepostojanja adekvatne političke desnice u Srbiji.

“Internet portal Desnica.rs treba da ispuni nekoliko funkcija, edukativnu, da mladi ljudi i šira javnost mogu da se informišu o tome šta je konzervativna ideologija, ko su njeni najznačajniji predstavnici i kako izgleda savremena politička desnica u svetu. Uz to portal bi trebalo da bude i medij za oglašavanje i predstavljanje sve brojnije i razvijenije mreže desnih nevladinih organizacija u Srbiji”, kaže osnivač Centra Miša Đurković.

Prema njegovim rečima posetioci ovog sajta će, osim komentara i analitičkih tekstova, moći i da se informišu i o analizama zakona, pojedinih sektora politike, društva i privrede, kao i predloge relevantnih zakonskih rešenja.

Đurković smatra da je upravo danas pravo vreme za pojavu ovakvog portala, budući da je interesovanje javnosti za pitanja desnice ogromno, a da je medijska i politička ponuda poptuno neodgovarajuća.

Članovi Centra osim Đurkovića su i pisac Danko Popović, pesnik i bivši poslanik Slobodan Rakitić, profesor Milo Lompar, preduzetnik Vladimir Dobrosavljević, advokat Vladan Glišić, režiser Ivan Markov.

Leave a Reply