Internet

Propust u Google Webmaster servisu

Google je greškom dao mogućnost web administratorima upravljanje rezultatima pretraga za web lokacije koje su održavali za svoje bivše kompanije. Google Webmaster Tools nalog može koristiti bilo ko kako bi optimizovao upite za svojim web sajtovima. Podržava mogućnosti od provere indeksiranja stranica do podešavanja prioriteta pretrage.

Propust servisa, koji je otključavao stare naloge i dozvoljavao izmene, otkrio je Dave Naylon, stručnjak za SEO. Iako je alat besplatan, postao je prilično moćan i može jako pomoći ili odmoći u privlačenju posetialca nekoj web stranici. Alatom se može naškoditi deindeksiranjem URL-ova ili čitave web lokacije, preusmeravanjem URL-ova i čitavim nizom drugih problema.

Takođe je otvoren pristup Google Analytics servisu te se bivšim zaposlenima ili kontraktorima dozvoljavalo špijuniranje trenutnih zaposlenih. Google je u sredu objavio da su nalozi uklonjeni, te da istražuje kako će se ubuduće nositi sa ovakvim problemima. Više o ovom propustu u izveštaju magazina The Register.

Leave a Reply