Provajderi

Ericsson omogućio 3D i HD prenose Olimpijskih igara

U saradnji sa operatorom Terra, kompanija Ericsson omogućila je 3D i HD prenose Olimpijskih igara za 100 miliona gledalaca u 16 zemalja širom Južne Amerike.

Terra će u Južnoj Americi pružiti najkompletniji interaktivni prenos Olimpijskih igara. Prenosu HD sadržaja uživo moći će da se pristupi sa više uređaja, prvenstveno preko PC-ja, interaktivnih televizora, pa čak i moblnih telefona. Terra je takođe sklopila ugovore sa proizvođačima televizora kako bi 3D sadržaj bio dostupan putem televizora spojenih na internet. Rešenje kompanije Ericsson, koje uključuje napredne profesionalne risivere, pomaže Terri da dostavi HD sadržaj putem svoje video platforme, obezbeđujući pritom najviši kvalitet slike iz olimpijskih arena.

Alan Pesoa, IT menadžer kompanije Terra, izjavio je: „ Olimpijske igre su najveći svetski događaj. Cilj nam je da naši korisnici dobiju najkvalitetniji sadržaj sa jednog od najvećih sportskih događaja, skrivajući „iza kamera“ složen proces kreiranja, distribucije i prenosa sadržaja kako bi oni mogli jednostavno da se opuste i prepuste uživanju u akciji na televizorima, personalnim računarima ili mobilnim uređajima.“

„Ovom saradnjom sa našom kompanijom, Terra je dobila HD sadržaj svetske klase za svoje korisnike koji neće bitu dostupan samo na televizorima i računarima, već i na mobilnim telefonima i tabletima jer korisnici žele da gledaju TV na više uređaja. Koncept „TV bilo gde“ dostiže svoj vrhunac sada kada operatori unapređuju svoje mreže i počinju da koriste njihove pune potencijale“, istakao je Eduardo Rokota, podpredsednik kompanije Ericsson za Južnu Ameriku.

Terra je najveća internet operatoru Južnoj Americi koja je omogućila uspešno i inovativno praćenje Olimpijskih igara u Pekingu u 2008. godini, a potom na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru.

Pored vodećih tržišnih rešenja na polju kompresije videa, prednost kompanije Ericsson ogleda se i u iskusnim inžinjerima sa dugogodišnjim terenskim iskustvom u pružanju kvalitetne podrške. Ericssonovi inžinjeri bili su prisutni na Letnjim i Zimskim igrama, uključujući Solt Lejk Siti, Sidnej, Torino, Atinu, Vankuver i Peking.

Leave a Reply