Categories
Provajderi

Nova EUnet usluga – Grid Hosting

EUnet jedan od domaćih lidera na polju Internet komunikacija, prezentovaće novi servis- Grid Hosting.

Grid Hosting predstavlja sledeću generaciju hosting servisa koja je nastala kao rezultat cloud computing revolucije, predvodjene od strane velikih kompanija kao sto su 3Tera, Google, IBM, Amazon i Microsoft. U pitanju je model zasnovan na 3Tera AppLogic tehnologiji koja omogućava da se korišćenjem mreže servera (nodova) kreira jaka hardverska platforma koja dozvoljava fleksibilno upravljanje virtuelnim resursima. Ovaj koncept omogućava da se pojedinačnom korisniku dodeli željena količina memorije i procesorskog vremena, kao i prostora na disku, u zavisnosti od trenutnih potreba korisnika. Na taj način se vrši fina granulacija i korisniku se garantuje određeni nivo resursa koje plaća. Naše rešenje se pokazalo i kao vrlo pogodno za eksperimentisanje i razvoj kompleksnijih sofverskih rešenja i web aplikacija koje očekuju veliku posećenost.

Na prezentaciji koja će se održati u Beogradu, 27.05.2009. sa početkom u 15:00 časova predstaviće se dva tipa Grid Hosting rešenja:
* Virtuelni Grid Serveri (VGS) – servisi i aplikacije koji koriste resurse EUnet Virtuelnog Data Centra
* Virtuelni Data Centar (VDC) – mogućnost da sami organizujete i upravljate sopstvenom mrezom virtuelnih grid servera

Agenda

* 14:30 – Registracija
* 15:00 – Uvod u Grid tehnologiju
o EUnet Virtualne Aplikacije
o Vaš sopstveni Virtuelni Data Centar
* 15:30 – Praktična primena – demonstracija
* 16:00 – Diskusija

Predavači:
1. Željko Tomić, Network Operation Center (NOC) System Engineer i
2. Andrea Prunić, Hosting System Engineer.

[email protected]” prezentacija će biti pretežno tehničkog karaktera i prvenstveno je namenjena Web Developer-ima i Project Manager-ima koji se bave izradom i razvojem web aplikacija, ali i svim zainteresovanim inženjerima i menadžerima informacionih tehnologija.

Prisustvo je besplatno a u pauzi predavanja podelićemo prigodne poklone učesnicima.

Obzirom da je broj mesta ograničen, mole se zainteresovani da popunjavanjem formulara na ovoj adresi apliciraju za učešće najkasnije do 25.05.2009. kako bi rezervisali mesto.