Provajderi · Video igre

Počeo sa radom Gamers House sajt o gejming industriji

www.gamershouse.eu je okupio stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija i omogućava tržištu u regionu da prati najnovije informacije vezane za gejming industriju.

Kreiran i održavan od strane gejmera, nudi specifičnosti vezane za gejmerski način života, hardver i softver. Na sajtu se mogu pronaći vesti, recenzije, najave za najpopularnije igračke konzole PlayStation 3, XBOX, Nintendo Wii, kao i za PC i e-sportove, hardverski i softverski testovi koji su vezani za gejming industriju.

Koliki je potencijal i ekspanzija ove IT grane u regionu, govore pokazatelji na osnovu analize koju je tim Gamers House radio tokom 2009. godine: više od 81% ispitanika koji prate na internetu oblasti vezane za ovu industriju, registrovano je na stranim gejmerskim sajtovima a samo 19% na domaćim. Sa jedne strane, objašnjenje je, da domaći sajtovi nemaju dovoljnu ažurnost kao ni kvalitet informacija a sa druge, veliki broj ispitanika je objasnio da je komplikovano i da im oduzima mnogo vremena samo čitanje sadržaja na engleskom iako je njihovo poznavanje engleskog jezika na visokom ili srednjem nivou.

Pored klasičnog foruma, Gamers House je na svom sajtu napravio i specifičan segment „Community”, koji omogućava korisnicima da naprave svoje lične strane, predstave se, naprave grupe, povežu se, edukuju, razmenjuju informacije iz oblasti kakva su im interesovanja sa drugim korisnicima (poput FaceBook-a). Community na ovaj način omogućava samim gejmerima da brzo i jednostavno razmenjuju najsvežije informacije, razmenjuju iskustva koja imaju sa proizvodima ili opremom i što je važnije da sami utiču na podizanje svesti o gejming idustriji.

Gamers House objavljuje na svojim internet stranama detaljne tekstualne opise igara sa galerijom slika, video sekvence, analize, ocene kvaliteta, recenzije, informacije vezane za hardversku zahtevnost, najave izlaska igara i opreme sa tačnim datumima, objavljuje tzv. trejlere, intervjue sa razvojim timovima, informacije o proizvođačima koji su direktno ili indirektno vezani za gejming industriju i drugo.

Portal najavljuje i startovanje rada web shopa kao i dodatnih rubrika: za preuzimanje šifri, pomoć prilikom igranja, kviz, kalendar svih važnijih takmičenja, mapu svih igraonica u regionu i blog. Najnovije informacije sa Gamers House mogu se pratiti i putem Twittera: http://twitter.com/GamersHouse ili putem Fun Pages na FaceBook-u.

Leave a Reply