Provajderi

Sajt Kursevi.com ukazuje na važnost učenja stranih jezika

U rubrici „Zašto učiti jezike“ na sajtu www.kursevi.com jedan od posetilaca odgovara: ,, Kada sam kao dete došao na prvi čas engleskog jezika, nastavnica nam je rekla: ,,Koliko jezika znate, toliko ljudi vredite’’. Tada mi to nije značilo mnogo. Ali danas, kada radim u firmi gde je engleski zvaničan jezik, svakodnevno komuniciram sa klijentima na engleskom, čitam stručnu literaturu na engleskom, gledam BBC svakog dana, dopisujem se sa prijateljima u inostranstvu… Mogu samo da kažem da mi je žao što nisam naučio i nemački, francuski, španski, italijanski jer bih vredeo više nego što vredim danas.“

Potreba za poznavanjem jezika se nameće u mnogim životnim situacijama. U velikom broju oglasa za posao koji se objavljuju kao jedan od nezaobilaznih uslova navodi se poznavanje engleskog ili nekog drugog stranog jezika, što potvrđuje i podatak sa sajta Poslovi.infostud.com koji kaže da se među uslovima za prijavljivanje na konkurs za posao u oko 70% slučajeva traži poznavanje stranog jezika. Svaki put se iznova podsetite kako je vreme da osvežite svoje znanje jezika ili da naučite stvari koje ne znate i čvrsto obećate sebi da će to biti vaša sledeća investicija u sebe i razvoj karijere, ali ipak često sve ostaje na nivou ideje.

Leto je pravo vreme za učenje jezika

Bez obzira da li je vaš motiv za učenje jezika napredovanje u poslu i karijeri ili ljubav i želja da pronađete koristan hobi za sebe, leto je pravo vreme da se posvetite savladavanju stranih jezika i iskoristite značajne popuste koje mnoge škole jezike u ovom periodu nude.

Osim standardnih i poslovnih kurseva koji su aktuelni preko cele godine, ovog leta su u ponudi i brojni intenzivni kursevi stranih jezika sa ciljem da u kratkom vremenskom periodu dovedu do sticanja novih, kao i poboljšanja i održavanja postojećih znanja.

Među 384 kursa stranih jezika koji su u ponudi na sajtu www.kursevi.com pored kurseva engleskog, nemačkog, francuskog, španskog i italijanskog jezika sve su popularniji kursevi turskog, kineskog, norveškog, mađarskog i portugalskog, ali ima i kurseva jezika kao što su indonežanski, finski, hebrejski i drugi.
Međunarodni ispiti

Svi oni koji su poželeli da se prijave za neku internacionalnu stipendiju, seminar, kurs ili da nastave školovanje ili rade u inostranstvu verovatno su se već na samom početku suočili sa zahtevom da prilože i uverenje položenim međunarodnim ispitima kao što su FCE, CAE, CPE, TOEFL, IELTS. Na ovim testovima se vrši provera veština slušanja, pisanja, razumevanja i govora i sposobnost da snalaženja u komunikaciji u različitim životnim situacijama. Potrebno je i solidno znanje rada na računaru, a testovi ponekad traju i po nekoliko sati. Više o ovim ispitima, načinu polaganja, potrebnoj literaturi kao i spisak ustanova koji organizuju pripremu i polaganje i ovakve vrste ispita moguće je pogledati u okviru kategorije međunarodni ispiti na sajtu www.kursevi.com.

Leave a Reply