Provajderi

Siemens Gigaset – budućnost telefonije

Kompanija Siemens Gigaset upoznala je proteklog meseca novinare iz osam evropskih zemalja sa modelima svojih najnovijih telefona, koji uključuju fiksne telefone i IP tehnologiju, rutere i gateways (DSL i WiMAX), kao i proizvode u okviru kućne mreže.

Direktor Gigaseta u Austriji Eduard Schmidhofer najpre nam je predstavio dug put koji je prešla kompanija – od uvođenja prvog DECT telefona 1993. godine, preko ostalih inovativnosti kao što je integrisana sekretarica, hands-free sistem, SMS u okviru fiksne telefonije ili IP tehnologija za DECT telefone, pa do najnovijih modela telefona i konačnog zauzimanja prvog mesta na tržištu bežične telefonije.

Markus Schmitt-Fumian, direktor za inovaciju i dizajn, otkrio nam je zatim kako će izgledati fiksna telefonija u bliskoj budućnosti. Iako smo se zakleli na ćutanje, otkrićemo samo toliko da uskoro više nećeš morati telefon da držiš u ruci. Telefon će moći da bude integrisan i u ram slike u tvojoj sobi. Ili u tvoj iPhone.

I da će ti telefon pokazivati sliku gosta koji ti zazvoni na kućno zvono dok ti nisi tu. Recimo i da će se aktivirati glasom i da ćeš moći da ga nosiš i na reveru. Otkrićemo samo da više ništa ne možemo da kažemo jer smo Gigasetu ostavili našu kućnu adresu. Zauzvrat, pobliže ćemo te upoznati sa najnovijim modelima C590 i C595 koji su se upravo pojavili na tržištu…

DISPLEJ
Spektar boja u okviru ikonica menija 1.8” TFT displeja (65.000 boja) u tonu je sa bojom samog telefona. Prilikom biranja brojeva oni se prikazuju u prilično velikom fontu koji može biti zamenjen još većim. Upravo ova kombinacija dizajna visokog kvaliteta i izuzetne praktičnosti zaslužna je za osvajanje ovogodišnje nagrade “Reddot design award”.

LISTA POZIVA
Telefon može da primi i do 150 unosa (uključujući tri telefonska broja i e-mail adresu), koji se organizuju u šest različitih VIP grupa sa različitim zvukom zvonjenja i bojama, u zavisnoti od primljenog poziva. Poslednjih 30 primljenih poziva, sa tačnim vremenom, čuvaju se u okviru liste poziva. Mogućnost selektivnog blokiranja znači da korisnika neće uznemiravati anonimni i nepoželjni pozivi, a oni sa nepoznatih brojeva neće se oglašavati akustično, već će se samo prikazati na displeju slušalice.

MULTIPRAKTIK
Model Gigaset C590, kao i C595 su, zahvaljujući praktičnoj upotrebi kao što je bebi monitor (sobni monitor) sa integrisanim budilnikom i kalendarom, takođe prilagođeni potrebama porodice. Integrisana sekretarica Gigaset C595 modela prima pozive kada korisnik nije u mogućnosti da se javi, a može da snimi i do 45 minuta zvučnih poruka. U LED polju prikazuje se broj snimljenih poruka.

ECO MOD
Znak ECO mod na telefonu znači da telefon redukuje i do 80% energije prenosa, kao i da konzumira 60% manje električne energije. Kada slušalica stoji na svom postolju, emitovanje energije se smanjuje gotovo na nulu, a prilikom korišćenja slušalice telefon karakteriše i izuzetno nisko emitovanje zračenja!

Leave a Reply