Internet

Prva Motorola WiFi Mesh mreža u Srbiji – BESPLATNO ZoviMe

Kompanija “ZoviMe” omogućila je građanima Beograda da u narednih mesec dana isprobaju prvu Motorola WiFi Mesh mrežu u Srbiji. Besplatan internet će za sada biti dostupan u Beogradu na Terazijama i Trgu Nikole Pašića.

Do juna će u centru Beograda biti postavljeno stotinak Motorola MotoMeshDuo baznih stanica, tako da će se površina pokrivena WiFi-em stalno povećavati. Na ovaj način, Beograd će postati prvi glavni grad na Balkanu sa ovom vrstom telekomunikacionog sistema – rekao je Zoran Marković, vlasnik kompanije „ZoviMe”.

U toku je širenje mreže i u drugim gradovima Srbije, a iz kompanije su pozvali sve zainteresovane lokalne internet provajdere da se uključe u razvoj ovog sistema.

Kompanija „ZoviMe” planira otvaranje kol centra koji bi zaposlio znatan broj osoba sa invaliditetom i time im omogućio da se uključe u svakodnevni život zajednice. Nadamo se da ćemo na taj način  doprineti daljem razvoju poslovnog okruženja u Srbiji, a osobama sa invaliditetom otvoriti mogućnost zapošljavanja – objasnio je Zoran Marković.

Prednosti i koristi od uvođenja i primene ovakvog sistema su višestruke: neprekidan video-nadzor službi za javnu bezbednost grada i okoline, kao i lokalna kontrola i praćenje izabranih lokacija, kao što su škole i druge javne ustanove. Bežično umrežavanje svih javnih i državnih službi u internom i eksternom radnom okruženju, brzina i efikasnost u radu javnih i komunalnih službi, kao i njihova 24-časovna obaveštenost, široka pokrivenost bežičnim internetom i dostupnost civilnom stanovništvu, još su neke od prednosti ove tehnologije.

Leave a Reply