Internet

Prva srpska agencija građanskog novinarstva MojaVest.com

Građansko novinarstvo predstavlja osnovu demokratije koja podstiče građane da aktivno učestvuju u socijalnim procesima i društvenim pitanjima. Tradicionalni komercijalni mediji imaju veliki uticaj na mišljenje građana, koji se manifestuje kroz mogućnost da građanima ne govore šta da misle, već o čemu da misle.

Građani nezadovoljni izveštavanjem tradicionalnih medija, za koje smatraju da često ne izveštavaju o zaista bitnim društvenim pitanjima, sada su na multimedijalnom portalu www.mojavest.com u mogućnosti da sami ponude svoje viđenje stvarnosti.

Zoran Sekulić, FoNet i Ivan Tadić, Integracije SADA, predstaviće projekat i pozvaće građane da šalju video, foto i tekstualne priloge. Kvalitetni prilozi će se objavljivati kako onlajn tako i u tradicionalnim medijima. www.mojavest.com će najbolje priloge građana plasirati na televizijama i u štampi južnoslovenskog govornog područja. Najbolji prilozi građana se nagrađuju.

Prva srpska agencija građanskog novinarstva Moja vest je medijski projekat koji sprovodi organizacija Integracije SADA www.integracije.info uz strateško partnerstvo novinske agencije FoNet www.fonet.rs kao zvaničnog snabdevača multimedijalnih vesti iz zemlje i sveta. Projekat je podržala Ambasada SAD u Beogradu.

Budi građanin reporter! Ponudi nam svoje viđenje stvarnosti! Moja vest ti omogućava da izveštavaš o onome što tije važno! Svake nedelje najbolji prilozi se nagrađuju sa 3.500, 2.800 I 2.100 RSD! Svakog meseca autor najboljeg priloga dobija Smartphone!

Leave a Reply