E-servisi · Internet

Prvi Bitcoin bankomat u regiji postavljen u Ljubljani

Bankomat za kupovinu i prodaju internetske valute bitkoina postavljen je u petak (5. septembra 2014. godine) pred hotelom “Slon” u centru Ljubljane, kao prvi u Sloveniji, a veruje se i u regiji.

– Na ovaj način želimo da popularizujemo korišćenje bitkoina, internetske valute koju već danas prima 70.000 firmi u svetu, a 50 u Sloveniji.

Porast korišćenja bitkoina je golem – izjavio je novinarima Gregor Knafelc, direktor kompanije “Grecom”, koja je postavila bankomat, dodajući da se bitkoinima može kupovati gotovo sve, od aviokarata do pice ili hotelskog smještaja.

Prodaja i kupovina bitkoina u probnom razdoblju biće ograničena na dve transakcije dnevno, odnosno do visine 40 EUR, uz 5-postotnu proviziju.

Iduće nedelje u Ljubljani se održava dvodnevna međunarodna konferencija o bitkoinu, uz učesnike iz Slovenije, Hrvatske i Italije. Riječ je o ljudima iz različitih sfera, od poduzetnika iz startap tvrtki do investitora, pravnika i predstavnika državnih ustanova, a razgovaraće o izazovima koje sa sobom nosi internetska valuta.

Leave a Reply