Internet · Provajderi

Prvi online sajam zapošljavanja i edukacije u regionu

Trenutno, oko 40 poslodavaca i edukativnih ustanova iz celog regiona potvrdilo je učešće na prvom regionalnom online sajmu „Virtualni dan karijera i znanja“ koji će se na adresi www.dankarijera.com održati od 13-20. oktobra.

Naime, na prvom regionalnom Virtualnom danu karijera i znanja radna mesta ponudiće najuspešniji poslodavci, ali i edukativne ustanove, iz Srbije i regiona, pa će se kao regionalni izlagači posetiocima predstaviti kompanije VIP Mobile, Deloitte i Japan Tobacco International (JTI). Svoj štand na sajmu imaće i predstavnici kompanija Philip Morris, Actavis, Delta Maxi, Nacionalne službe za zapošljavanje, Coca Cola, Univerziteta Educons, zatim Calsberg-a, Delta Generali osiguranja, DDOR Novi Sad, Tarkett-a, MIB School of Management, ali i Nelta, Neoplante, Equilibria, i mnogih drugih, što će ovaj sajam učiniti najvećim regionalnim događajem u oblasti zapošljavanja i edukacije.

Cilj ovako velikog projekta je povećanje stepena zaposlenosti i obrazovanja u Srbiji i regionu, ali i predstavljanje regiona kao celine u ekonomskom smislu kroz jačanje međusobne saradnje kompanija sa ovih prostora uz korišćenje najsavremenijih tehnoloških dostignuća.

Koje su prednosti ovog sajma?

Posetioci ovog sajma, kojih se očekuje oko 100 000 iz celog regiona, moći će da jednostavno i brzo, potpuno besplatno, pregledaju ponudu otvorenih radnih pozicija izlagača, te putem mogućnosti chat-a opušteno razgovarati sa vodećim ljudima iz kompanija i edukativnih ustanova.

Sajam će posetiocima dati uvid u najnovije trendove na tržištu zapošljavanja ali i skrenuti pažnju na važnost ulaganja u obuku i obrazovanje u postizanju uspeha u traženju posla i karijeri. Ono što je dodatna velika prednost ovog sajma u odnosu na klasične sajmove jeste ta što je izlagačima na raspolaganju i velika medijska promocija kroz sve vrste medija u Srbiji i/ili u regionu, u zavisnosti od vrste štanda za koju se odluče.

Kako bi se u sklopu Virtualnog dana karijera i znanja osigurao i direktni kontakt s poslodavcima i kandidatima, Infostud sa svojim partnerima planira i organizovanje koordiniranih pratećih akivnosti kao što su radionice i okrugli stolovi čiji je cilj savetovanje zainteresovanih o mogućnostima zaposlenja, pomoć i priprema za traženje posla i odabir dodatne profesionalne edukacije i građenje karijere.

Inače, prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja organizovaće Infostudovi sajtovi poslovi.infostud.com i znanje.infostud.com u saradnji sa najvećim regionalnim portalima za zapošljavanje i regrutaciju posao.ba iz Bosne i Hercegovine i moj-posao.net iz Hrvatske.

Leave a Reply