Internet

Prvi rezultati konkursa “SJAJ NEBA WEBA – SAJT NA DAR”

Na konkurs “Sjaj neba weba – sajt na dar” koji realizuje Krojačeva škola web dizajna uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo od oktobra do danas se prijavilo blizu 40 domaćih kompanija. U okviru ovog nekomercijalnog projekta, odabrane firme na dar dobijaju poslovni web sajt koji za njih prave učenici Krojačeve škole, budući web dizajneri.

“Svega 22% preduzeća u Srbiji aktivno i svakodnevno koristi internet za svoje poslovanje. U toku je  stalni konkurs za preduzeća koja žele besplatan web sajt. Planirano je da u okviru projekta 12 firmi godišnje dobije web sajt, hosting i modul za samostalno ažuriranje saržaja.

Kompanije kojima su samo dva meseca nakon objave konkursa već realizovani web sajtovi su:

Marija Ivanković Hand Made – modni dizajn i ručna izrada odeće (www.marijaivankovic.com)
EurologSystem – organizacija transporta (www.eurologsystem.rs)
Finansijsko ekonomski biro (www.feb.rs)
Dodir prirode
– starozanatska radionica za proizvodnju sapuna (izrada u toku – www.dodirprirode.com)

Cilj projekta “Sjaj neba weba – sajt na dar” je da se i na ovaj način unapredi kvalitet internet nastupa domaćih firmi, kao i da učenici tokom školovanja dobiju reference i budu temeljno upoznati sa praktičnom stranom svog posla i tržišnog nastupa – od upoznavanja sa klijentom i razumevanja zahteva, preko izrade rešenja i sajta, do postavljanja i predaje projekta i pravljenja marketing kampanje.

Leave a Reply