putin
Internet

Putin: Internet je prostor slobode

“Internet je prostor slobode koji ipak treba čuvati od propagande ekstremizma, pedofilije, samoubistva i narkotika”, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na susretu sa učesnicima omladinskog kampa „Seliger“.

Predsednik Rusije je rekao da je internet deo društvenog života i da se tu moraju poštovati pravila, „ali sa njima moramo biti veoma pažljivi da ne ograničimo ono što ne smemo“. Putin je podsetio da sve države uvode pravila koja regulišu rad svetske mreže.

putin

One thought on “Putin: Internet je prostor slobode

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Rad svetske mreze “Internet” trebalo je da regulise novi Pravilnik o medjunarodnim telekomunikacijama koji je bez konsenzusa donela Medjunarodna unija za telekomunikacije na Svetskoj konferenciji o telekomunikacijama (WCIT-12) u Dubaiu u decembru 2012 (http://www.itu.int/en/wcit-12/Documents/final-acts-wcit-12.pdf), a ne da svaka drzava uvodi pravila koja regulisu rad te mreze, kao sto nas “podseca” predsednik Putin.

    Kada se ova svetska mreza “razbije” i “balkanizuje” na “nacionalne segmente Interneta” tada ce svaka drzava moci da uvedu pravila koja regulisu rad svojih semenata Interneta. Do tada su otac i majka Interneta SAD, koje ni same jos nisu regulisale ponasanje svoga ceda.

Leave a Reply