Internet · Provajderi

Qualysoft predstavio 3 info-portala

Kompanija “Qualysoft” je predstavila svoja tri web portala i dodelila nagrade u okviru projekta IGS (Internet Generacija Srbije), kojim se trudi da popularizuje drugu generaciju internet prezentacija u Srbiji. Prezentovani su portali infobay, vesti24 i ćaskanje, a nagrade su dodeljenje najboljim urednicima, učesnicima i saradnicima ovih prezentacija.

Ovo je uvek najbolji povod za okupljanje – kada se nekom dodeljuje nagrada zato što je najbolji u svom poslu. Takođe, ovo je primer da je ovo grana privrede koja raste velikom brzinom i u našoj zemlji, a važno je zbog toga što ta grana privrede ne priznaje granice. To je pravi primer života u 21. veku. Lepo je znati da postoji mlada generacija koja se bavi IT sektorom i to na pravi način i uspešno“, rekao je Milenko Nikić, državni sekretar Ministarstva trgovine i usluga Srbije na otvaranju prezentacije.

Kompanija, sa sedištem u Budimpešti, od 2005. godine radi i u Srbiji kroz ćerku kompaniju “Qualysoft Informatics”, koja zapošljava mlade IT eksperte iz naše zemlje. Odeljak “Qualysofta” u Srbiji se kroz svoja tri portala – infobay.cc (kolekcija linkova na našem jeziku koja olakšava pretraživanje interneta), vesti24.info (kolekcija vesti sa najvećih informativnih sajtova iz zemlje) i caskanje.info (community portal sa više od 4000 članova), trudi da približi korisnicima sve prednosti interneta, a naročito da popularizuje Web2.0 prezentacije, u čijem sadržaju učestvuju sami korisnici.

Simbolične nagrade su dobili Ivan Milošević (najbolji urednik), Nemanja Mančić (najbolji community leader) i Milena Bogdanović iz NVO “Mali veliki ljudi”. (Blic online)

Leave a Reply