Internet

RAŠ! – prvi srpski elektronski časopis o kulturi na ćirilici

Besplatni elektronski mesečnik na ćirilici, koji se bavi kulturom – RAŠ! izašao je danas u novom, redizajniranom izdanju.

U njemu autori tekstova govore otvoreno i pozivaju na razmišljenje o popularnim i vanvremenskim temama iz oblasti filma, muzike, umetnosti, sporta i tehnologije. Cilj magazina je da privuče one koji ne žele da budu usisani u kolotečinu svakodnevnog života.

U ovom broju mogu se čitati putopis o Parizu iz ugla umišljenog askete i kako je 100 godina srpskog slikarstva uticalo na jednog gnevnog posmatrača. Može se saznati zašto je Džordan još uvek aktuelan ili kako je novi film Kventina Tarantina toliko privukao srpsku publiku.

RAŠ! je jedinstven časopis u Srbiji, jer ne postoji nijedan drugi, čak ni štampani, koji se bavi tolikim brojem tema u kojima se potencira subjektivni doživljaj autora. To je časopis koji nudi informacije, a ne samo podatke.

RAŠ! želi da ispuni kulturološki jaz nastao odumiranjem slobodne svesti mladih ljudi, baš onih koji treba da predstavljaju našu budućnost. Novi RAŠ! magazin se može preuzeti sa sajta www.rush.rs u PDF izdanju.

One thought on “RAŠ! – prvi srpski elektronski časopis o kulturi na ćirilici

Leave a Reply