Blogosfera · Internet

REAKCIJE.COM – novi grupni hrvatski blog servis

Otvoreni kolaborativni blog veoma je popularan oblik komunikacije i razmene mišljenja na Internetu; servis Reakcije.com besplatan je za korišćenje blogerima, novinarima, ali i svim ostalim korisnicima Interneta koji žele – reagovati!

U hrvatskom internet prostoru sa radom je započeo servis Reakcije.com, novopokrenuti kolaborativni blog servis. Smešten na web lokaciji www.reakcije.com blog servis Reakcije.com donosi jedinstven oblik komunikacije i interakcije među korisnicima na Internetu.

Servis Reakcije.com je javan, korisniku potpuno otvoren medijski prostor na Internetu koji omogućava pristup, objavljivanje i pretraživanje već objavljenih informacija i sadržaja. Organizacija stranica u obliku grupnog bloga korisnicima omogućava objavljivanje vlastitih članaka, reakcija i osvrta na razne teme iz dnevnog, ekonomskog, društvenog i političkog života u Hrvatskoj, regionu ali i svetu, već obrađenih u drugim medijima ili u obliku vlastitih tema koje žele podeliti sa javnošću u obliku članaka, te koji su sažeti na jedno mesto. Kako bi se podstakla rasprava, korisnicima je omogućeno i komentarisanje objavljenih članaka drugih autora.

U praksi je vrlo teško javnosti prezentovati vlastiti stav, osvrt ili reakciju na određenu temu putem tradicionalnih medija u kratkom, a ponekad čak i u dužem periodu. Stvaranjem medijskog prostora u obliku otvorenih Internet stranica, organizacijama civilnog društva kao i pojedincima, daje se prilika i mogućnost trenutne objave informacija ili reakcije na bilo koju temu, koja je područje njihova interesa.

Kolaborativni blog servis trenutno je jedan od najpopularnijih oblika komunikacije na Internetu, ogromnog potencijala i sjajnih mogućnosti – kako za blogere, tako i za čitatelje. Uz iznimnu popularnost, reč je o mediju koji svojom otvorenošću i nezavisnošću pokreće brojna pitanja, a vrlo često otvara i javne diskusije o brojnim društvenim problemima i aferama“, rekao je Valentin Besednik, voditelj projekta Reakcije.com, te dodao: “Servis Reakcije.com namenjen je svakodnevnim korisnicima Interneta, ali i iskusnim novinarskim profesionalcima i blogerima koji će svoje reakcije, zapažanja ili mišljenja bez zadrške moći preneti drugim korisnicima i čitateljima“.

Stranice servisa Reakcije.com izrađene su najnovijim web alatima i tehnologijama, a dizajn je osmišljen potpuno jednostavno, kako bi naglasak ostao na sadržaju pre nego na formi. Stranice su dostupne i u RSS formatu.

Leave a Reply