Internet

Regionalno sedište kompanije Google biće u Hrvatskoj

Google Logo in LEGOsOd sredine jula 2009. Google će biti službeno prisutan u Hrvatskoj – nakon lansiranja 15 lokalizovanih potrošačkih proizvoda za hrvatske korisnike, kao i oglašivačkih proizvoda za poslovne korisnike uključujući AdWords i AdSense, Google pokreće posao u Hrvatskoj sa lokalnim timom, saopšteno je iz češke kancelarije najveće internet kompanije.

“Doneli smo ovu odluku jer vidimo prilike u Hrvatskoj i regiji u oba područja – potrošačkih i poslovnih proizvoda,” kaže Hrabren Suknaić, Googleov regionalni menadžer za Adriatic regiju koji je već od ranije deo Google EMEA tima sa fokusom na ovu regiju. “Sa jedne strane postoji veliki interes lokalnih korisnika za naše proizvode te im stoga želimo pružiti korisne i inovativne aplikacije na lokalnom jeziku”, kaže Suknaić.

Dodaje da sa druge strane žele da pomognu hrvatskim kompanijama kao i onima iz regiona da budu prisutne, te da ih mogu pronaći na internetu i pokazati im kako mogu da profitiraju od online marketinga, posebno u današnjem okruženju ekonomske krize.

Google je do sada u Hrvatskoj bio prisutan sa 15 potrošačkih proizvoda za lokalne korisnike uključujući Google pretraživač, iGoogle – aplikacija za kreiranje vlastite naslovnice, Gmail – besplatni email sa kapacitetom od 7GB, Picasa – alat za organizaciju i dijeljenje fotografija, Blogger – alat za objavljivanje blogova ili neke od online aplikacija za uredsko poslovanje kao što su Google Dokumenti i Google Kalendar.

One thought on “Regionalno sedište kompanije Google biće u Hrvatskoj

  1. Marko

    Njihova velika greska.
    Trebalo bi da pogledaju sta je bilo sa MTV Adria a i da prouce Istoriju.
    Srbija i Beograd su oduvek bili kulturni i poslovni centar balkana.

Leave a Reply