Internet

Rešenje isporuke za domaće online trgovine

DHL isporuka

Postavili ste odličnu Internet prodavnicu, imate dobre proizvode i konkurente cene. Ali, kako da dobijete najviše iz tog posla? Kako da isporučite proizvode koje ste upravo prodali, i kako da oni brzo i sigurno stignu na svoje odredište – do svojih kupaca? Sigurno, brzo i jednostavno – tri najcenjenije karakteristike za klijente koji kupuju proizvode preko vašeg Web sajta ili telefonom, zadovoljava DHL  koji “kroji” rešenja po vašoj meri tako da zadovolje sva tri zahteva.

Online trgovina se dramatično promenila u poslednjih nekoliko godina, postavši profesionalnija i dostupnija. Veliki broj ljudi sada koristi svoje računare da bi kupili knjigu, računar, motocikl direktno iz SAD-a, Španije, ili Južne Koreje ili mobilni telefon i GSM karticu od operatera u Srbiji.

Razumevanje problematike uspostavljanja prodajnog poslovnog modela na Internetu ili prodaje putem telefona će vam pomoći da odaberete najbolji model online trgovine. Jedan od najvažnijih elemenata je sistem distribucije vaših proizvoda. DHL kreira specifična rešenja za globalnu trgovinu u svakoj zemlji, a izborom DHL-a za distibuciju, dobijate partnera u Internet trgovini, specijalistu koji će krojiti razmenu podatka po meri vašeg informacionog sistema.

Kada kupac naruči proizvod u vašoj Internet prodavnici, podatke neophodne za transport DHL preuzima iz vašeg sistema i koristi za pripremu pošiljke. Tada svaka narudžbina dobija svoj identifikacioni broj (AWB). Kupac i vi kao prodavac uvek  možete znati gde se nalazi pošiljka pomoću alata za praćenje pošiljaka na www.dhl.co.yu ili čak i na vašem web site-u, ukoliko preuzimate podatke iz informacionog sistema DHL-a.

Kada DHL-ov kurir uruči pošiljku, vašem informacionom sistemu se šalje informacija o uručenju pošiljke sa detaljima uručenja (datum, vreme, potpisnik), što vam omogućava da realizujete transakciju za naplatu računa po kreditnoj kartici, aktivaciju pretplatničke GSM kartice i slično. Takođe, ne treba smetnuti sa uma i naknadni CRM,

Leave a Reply