Internet

Rezultati istraživanja “Internet: Izvor informacija i mesto poslovanja”

Istraživanje je sprovedeno 15.04. – 17.04.09 na uzorku od 402 poslovna subjekta, a rezultati govore da 80% poslovnih subjekata koristi internet u svakodnevnom poslovanju i komunikaciji
Istraživanje agencije Hendal i web portala Ja TRGOVAC sprovedeno sredinom aprila na uzorku od 402 poslovna subjekta pokazuje sve viši stepen informatizacije i internetizacije poslovanja.

Čak 80% ispitanika koristi internet u svakodnevnom poslovanju i komunikaciji dok ih 67% na internetu pretražuje informacije o industriji u kojoj deluju.

Polovina poslovnih subjekata poseduje internet stranicu, a njih 18% već prodaje svoje proizvode i usluge putem interneta što prema nekim dosadašnjim istraživanjima predstavlja značajan porast poslovanja u „virtualnom svetu“.

Značajan je i broj onih koji se oglašavaju ili se vrlo skoro imaju nameru da se  oglašavaju na internetu, njih čak 45%.

4 thoughts on “Rezultati istraživanja “Internet: Izvor informacija i mesto poslovanja”

 1. Aleksandar Ratkovic

  Zavisi sa koje teritorije i iz kojih oblasti su tih 402 privredna subjekta. Nisu sigurno reprezentativan uzorak za sve privredne subjekte u Srbiji. Naročiti podatak da 50% ima sajt a 18% prodaje proizvode i usluge putem interneta. Moja iskustva govore o mnogo manjim brojkama.
  Ali možda ako je uzorak rađen samo u Beogradu ili se ispitivala mahom IT branša i sl.

 2. Miloš Mimović

  Meni je internet puno pomogao i kao izvor informisanja a i kao mesto poslovanja.Sada je moje informisanje jako dobro i što je najbitnije imam informaciju iz prve ruke. Upravljanje informacijom je ustvari upravljanje budućnosću.Onaj koji ima informaciju on je pobednik. Pravovremena informacija je moć, jer je ona svetlo u tami i to svetlo nas vodi,a sam Gospod Bog Isus Hrist je svetlo u ovoj tami, Otac, Sin i Sveti Duh.Preko interneta došao sam do novih saznanja i znanja koje su mi pomogle i pomažu u duhovnom ,intelektualnom i u drugom razvoju , a to mislim i na psihofizičku motoriku. Internet pruža i deo zabave u tom slučaju što ima puno dobre muzike,a ja najviše slušam duhovnu Hrišćansku muziku koja mi pomaže u intelektualnom radu.

 3. Miloš Mimović

  Postoji i kupovina preko interneta što je daleko jeftinije i bolje.

Leave a Reply