Internet

Rezultati takmičenja ‘Cyber Security for the Next Generation – European Round 2014’

Kompanija Kaspersky Lab je objavila rezultate prvog kruga takmičenja regionalne studentske konferencije “Cyber Security for the Next Generation 2014” koja je održana nedavno u Milanu, Italija.

Cyber Security for the Next Generation” je međunarodni događaj koji se održava jednom godišnje, a koji organizuje i finansira kompanija Kaspersky Lab. Ovaj dugoročni projekat spaja studente, mlade naučnike i istraživače, vodeće stručnjake u oblasti IT bezbednosti, kao i profesore sa univerziteta širom sveta koji, u  kooperativnom okruženju, mogu da predstave i debatuju o idejama vezanim za probleme bezbednosti prilikom korišćenja interneta. Ova konferencija pruža narednoj generaciji priliku da razmeni znanja i iskustva, da razvije nove ideje i poboljša nivo bezbednosti u oblasti informacionih tehnologija.

Ovogodišnja konferencija”Cyber Security for the Next Generation” se sastoji iz četiri regionalna kruga takmičenja: Evropski kup, Rusija i CIS kup,  Azija-Pacifik & MEA kup i  Američki kup. Pobednici svakog od ovih takmičenja će biti pozvani na finalno takmičenje  koje će se održati juna 2014. godine u Stokholmu, Švedska. Među temama koje bi mogle biti interesantni učesnicima konferencije u 2014. godini su nove pretnje za nove platforme, bezbednost cloud sistema, virtuelna i ‘big-data’ infrastruktura, zaštitne tehnologije u budućnosti, bezbednost korporativne infrastrukture i edukacije o bezbednosti.

 kaspersky academy

Evropski krug takmičenja održan je od 10. do 12. decembra na Politehničkom Univerzitetu u Milanu. Petnaest predstavnika najboljih univerziteta iz cele Evrope su prikazali svoje istraživačke radove odboru koji su činili eksperti iz kompanije Kaspersky Lab, ugledni profesori sa univerziteta, priznati eksperti iz industrije i mediji. Žiri je izabrao autore najzanimljivijih, strateški važnih i inovativnih projekata o bezbednosti prilikom korišćenja interneta. Pobednici su primili novčane nagrade, kao i pozivnicu da učestvuju na svetskom finalnom takmičenju ‘Cyber Security for the Next Generation 2014’ u Stokholmu.

Pobednici Evropskog kruga takmičenja su:

  • Prvo mesto – Maurizio Abbà sa Eurecom, Francuska, za prezentaciju ‘Web Honeypots 2.0: an Analysis of Exploitation Behaviors on the Web’

  • Drugo mesto –Sebastiano Gottardo sa Univerziteta u Padovi, Italija, za prezentaciju ‘MITHYS: Mind the Hand You Shake’

  • Treće mesto – David Korczynski sa Royal Holloway, Velika Britanija, za prezentaciju ‘Hierarchical Clustering on a Lightweight Feature Set Based on Extensive Dynamic Analysis’

Posebna nagrada za najbolju prezentaciju je dodeljena Ameli Trokić, koja je predstavljala dva univerziteta: Univerzitet u Sarajevu, Bosna,  i Univerzitet u Boltonu, Velika Britanija. Programski odbor je bio veoma impresioniran njenom prezentacijom “Povećanje svesti i obrazovanja u oblasti IT-ja u osnovnim školama koje pohađaju deca uzrasta od 7 do 13 godina’.

Kompanija Kaspersky Lab čestita svim dobitnicima.

Za više informacija o proizvodu ‘Cyber Security for the Next Generation 2014’ i ostalim edukacionim inicijativama kompanije Kspersky Lab posetite:

 

Leave a Reply